Superfly

Superfly Partyband bestaat in haar basisbezetting uit 8 muzikanten:


Sonja
Voor Sonja is muziek altijd hobby gebleven naast haar werk als informatiemanager. Iets dat vele mensen maar moeilijk te geloven vinden als ze haar horen zingen! Vanaf haar studententijd in Arnhem heeft Sonja in de avonduren jarenlang zangles genoten om haar onmiskenbare talent verder te ontwikkelen. Door de jaren heen heeft zij al in diverse live-bands gezongen en op vele podia gestaan. Haar repertoire varieert van Nederlandstalige ballad tot een indrukwekkende Proud Mary. Met haar warme altstem kleurt ze perfect bij haar zangzusters Laura en Carmel. Bij Superfly is Sonja niet alleen de beauty met de zakelijke brains van de band, maar zingt ze lead en backings met power en soul!

LauraLaura-kl
Toen Laura 6 jaar was leerde zij de kunst van zingen kennen. Toen zij de sound of music zag wist ze het zeker. Ik wil musicalster worden. Inmiddels is die droom wat breder geworden. Na 4 jaar Frank Sanders Akademie voor Musical theater en een stage bij Van Hoorne Entertainment, werkt ze nu als freelancer voor Van Hoorne en meer. Ze stond al in de Arena met de toppers en in koninklijk theater Carré en staat momenteel met diverse musicals in het theater. Ook is ze Zangdocente bij verschillende scholen door Nederland. Laura heeft haar droom gevonden en jaagt hem achterna.

CarmelCarmelring-kl
Carmel is haar hele leven al bezig met zang en theater. Zo speelde ze op haar 14e bij theater Hofplein, zat in de schoolband, nam zangles, volgde workshops in Duitsland en studeerde aan het Nederlands Musical Ensemble later DAPA. Tijdens haar studie heeft Carmel een zomercursus gevolgd aan het Britse Guilford School of Acting. Zij raakte daar zo onder de indruk van het hoge niveau waarop les wordt gegeven, dat zij afreisde naar London om te auditeren voor AMDA, een prestigieuze toneelschool in Los Angeles, en werd aangenomen! Van Ahoy naar een kroeg in België, van Popmuziek naar Soulmuziek en van sopraan naar alt, niks is Carmel te raar. En samen met Laura en Sonja aan haar zijde is er geen zaal die stil blijft staan.

RenéRenepromo-kl
Op zesjarige leeftijd begon René met drummen. Naast vier jaar privéles, en de Leiderdorpse streek muziek school onder leiding van Fred Cohen. Ook heeft Rene masterclasses gevolgd van diverse grootheden zoals Hans Eijkenaar, Cesar Zuiderwijk,, Gregg Bissionette, Rick Lathem, Simon Phillips en Dave Weckl. In zijn drumcarrière speelde René met diverse coverbands en veel studio werk. Zo belandde hij als support act bij o.a. The Golden Earring, The Scene en De Dijk, maar ook Donna Summer, sisters Sledge, The Tramps en vele andere Dance Classics sterren. Ook met eigen werk was succesvol. Eén van de hoogtepunten hiervan is met de band Recht uit het Hart. Met de single “Een Engel zonder vleugels” maakte Rene zijn tv debuut bij De Heeren van Amstel LIVE met Manuela Kemp. Met zijn jarenlange ervaring en vakmanschap als drummer voor live-, en studio doeleinden en drumclinics vormt Rene al vele jaren de solide basis van de ritmesectie van Superfly. René speelt exclusief op DIXON Drums, Turkish Cymbals, Vater drumsticks en Variphone Inears.
It’s all about the Groove!✌

Bryan
Van zijn vader leerde hij reeds op jonge leeftijd de muzikale kneepjes van het vak. Eerst op drums en gitaar, later op bas, waar hij zich uiteindelijk helemaal in kon vinden. Door zijn gave bijna alles te kunnen spelen wat hij hoort heeft Bryan de afgelopen 30 jaar het genoegen gehad om met vele internationale en nationale musici het podium te  mogen delen, in zowel de pop, soul, jazz en latin scene. Bryan heeft o.a. gewerkt voor gerenomeerde evenementenbureaus als The Entertainment Group Events uit Hilversum en Julian Sieben Events Berlin (Duitsland).
Bryans enthousiasme voor muziek is onverminderd na al die jaren op de planken. Soul en R&B grooves blijven belangrijke schakels in zijn muzikale beleving. Samen met zijn ‘rhythmbuddies’ René en Dwight vormt hij de dampende groovesectie van de Superfly Partyband.

DwightDwightpromo-kl
Dwight Muskita is een percussionist van Nederlands–Molukse afkomst, die optreedt sinds 1985. Als een allround percussionist heeft Dwight met veel verschillende bands en artiesten nationaal en internationaal gewerkt: Stevie Wonder, Kenny G(saxofonist), Mamborama, Jocelyn Brown, Caravana, Luther Allison, Ken Garcia band, LA Samba. Lee Towers, Rosa King (TV), Wolter Kroes, Frans Bauer, Danny Malando Orchestra, Mark Dakriet, Danjil Tuhumena & friends, Shirma Rouse, Tristan. Rene Engel Band, Lois Lane, Will Nuruwe and Friends, Massada (TV).
Van oorsprong is Dwight een autodidact, die zich verder ontwikkelde door te studeren met Steve Boston, Eddy Conard, Nippy Noya, Ron Powell (USA) en de uit Cuba afkomstige Mario Jaurequi. Daarnaast heeft hij ook Latin Percussion gestudeerd aan het conservatorium in Hilversum.
Dwight gelooft dat een goede percussionist zich continue ontwikkeld en leert. Het gebruik van zijn creativiteit, een stukje humor en spelen vanuit zijn hart, maakt dat hij een eigen stijl heeft. Samen met de vaardigheden en technieken die hij heeft opgedaan, probeert Dwight alles te geven in de verschillende stijlen die hij speelt, zoals Jazz, Rock, RnB, Pop, Country, Latin en Fusion waarbij zowel het ritme als het spelen van mooie accenten goed hoorbaar zijn.

MarkMarkDelft-kl
Één van de ‘founding fathers’ van Superfly, alweer 15 jaar geleden. Wegens andere muzikale projecten en een jong gezin tussentijds even uitgestapt, waarin Silvan Hijdra talentvol het stokje overnam. Nu weer terug op zijn honk en nog altijd bezeten van disco, dance, soul en dansbare pop. Hij vindt zijn uitdaging om zo dicht mogelijk de gitaristen van weleer te benaderen, met grote held Nile Rodgers als voorbeeld. Met strakke hand leidt hij repetities en zijn muzikale collega’s staan dat toe, wat een wervelende show oplevert van kop tot staart. Hij is vooral trots dat Superfly daarmee nog altijd tot de top van Nederlandse coverbands behoort én hij daar een onderdeel van mag zijn!

BarryBarry-kl
Geboren te Amsterdam (woonachtig in Zwanenburg) op 19 februari 1993. Barry heeft HAVO gedaan met muziek als één van zijn afstudeervakken. Vooral op theoretisch gebied heeft hij veel aan het vak muziek gehad. Vanaf zijn 10de levensjaar is Barry met muziek bezig, voornamelijk keyboard en piano, waarin hij ook lessen heeft gekregen. Vanaf begin 2015 geeft Barry pianolessen aan zowel volwassenen als ook kinderen. Dit gebeurt op een speelse manier, waarbij het de leerling vrij staat eigen nummers aan te dragen die Barry dan uitwerkt op het niveau van de leerling. Spelenderwijs worden theorie en toonladders toegevoegd. Naast de pianolessen die Barry nu geeft, heeft hij de afgelopen jaren aan diverse projecten meegewerkt en in verschillende bands gespeeld als toetsenist/pianist. Het genre ligt veelal op het terrein van salsa, jazz, soul, funk en R&B. Barry heeft op grotere evenementen gespeeld (oa: Haarlem Jazz, Pasar Malam Den Haag, Bevrijdingspop Haarlem en Rollende Keukens). Ook heeft Barry in een BigBand gespeeld met jonge muzikanten, waarmee hij opgetreden heeft voor het Prinses Christina Concours in het muziekgebouw aan ‘Het IJ” in Amsterdam.

 
Wilt u een ècht onvergetelijk feest waar uw gasten nog lang over zullen napraten? Wilt u Superfly horen zoals Superfly is bedoeld? Dan kunt u niet om  Superfly Partyband XL heen. De ware Superfly sound komt pas echt helemaal tot leven met onze dynamische blazerssectie erbij op het podium!