Superfly

Hoeveel tijd heeft een band nodig om op te bouwen?

Voor een band begint met spelen, moet er natuurlijk opgebouwd en gesoundchecked worden. Eigenlijk het minst leuke voor muzikanten, maar een noodzakelijk kwaad om ervoor te zorgen dat de band op het feest vanaf de eerste noot staat als een huis.

Als een band binnenkomt, gebeurt er meestal heel wat: een bakwagen vol apparatuur, bandleden met auto’s vol instrumenten, technici, speakers en kabelkisten; een zaal staat zomaar vol met een schijnbare chaos aan apparatuur. Dit verandert echter heel snel. Van een grote band zoals Superfly Partyband XL kun je verwachten dat ze in totaal ongeveer 3 uur nodig hebben om zich technisch voor te bereiden: van een lege zaal tot een complete band met een goed geluid, klaar om helemaal los te gaan.

Tijdens de soundcheck wordt alles getest en ingeregeld, ook het zaalgeluid zoals het ’s avonds zal klinken. Dit zorgt natuurlijk voor flink wat geluid, iets wat misschien niet handig uitkomt als jullie in de naastgelegen (of misschien dezelfde) zaal rustig willen dineren. Wij hebben veel ervaring in het plannen van bouw- en soundcheckmomenten en kunnen altijd advies geven om samen tot een passende oplossing te komen.

Na afloop van het optreden  kost het ongeveer anderhalf uur om de feestruimte weer leeg op te leveren. Meestal is de band al snel ingepakt, de technici zijn vaak wat langer bezig. Het komt ook voor dat het geluidssysteem nog wat langer blijft staan, omdat een DJ de avond afsluit.

Heeft u vragen die u niet beantwoord vindt onder onze ‘tips‘, neem dan contact met ons op.

Copyright A.Heinkens