Superfly
Welke stroomvoorziening heb ik nodig voor een band als Superfly Partyband?Voor een band is natuurlijk een goede stroomvoorziening nodig: voor de instrumenten, het geluidssysteem, maar zeker ook voor licht. De meeste (trouw)locaties zijn goed voorzien, maar soms is het een beetje puzzelen.

Een 32 Ampère krachtstroomaansluiting (grote rode connector met 5 pennen) is in de regel meer dan genoeg voor een hele band, inclusief podiumlicht en geluid. Licht is doorgaans de grootste verbruiker: 4 x 4 gekleurde lampen rond de band kunnen samen al 16 kilowatt trekken (dat zijn 5 groepen volledig belast in een normaal huishouden).

Een 16 Ampère krachtstroomaansluiting gaat ook nog, alleen passen wij dan het lichtplan iets aan, om te voorkomen dat wij samen met de gasten opeens in het donker staan.

Als de locatie waar wij spelen zelf een lichtinstallatie heeft en wij alleen voor geluid zorgen, zijn twee ‘huis-tuin-en-keuken-groepen’ van 16 Ampère genoeg om een hele avond feest te hebben. De groepen moeten dan wel vrij zijn, dat wil zeggen: niet in gebruik voor andere apparaten. Dit geldt overigens ook voor de zwaardere aansluitingen zoals hierboven beschreven.

In geval van buitenoptredens waar geen stroomvoorzieningen zijn, zal er een generator nodig zijn om de benodigde stroom op te wekken. Afhankelijk van de grootte van de geluidsinstallatie (buiten is er altijd meer nodig dan binnen) en de lichtset, zal een generator tussen de 20 en 40 KVA normaal gesproken voldoende zijn.

Heeft u vragen die u niet beantwoord vindt onder onze ‘tips‘, neem dan contact met ons op.

Copyright A.Heinkens