Superfly
Hoe zit dat met een podium?

Oh ja, moet de band niet ergens OP staan? Je denkt er pas op het laatst aan, maar het is niet geheel onbelangrijk: je hebt een grote band geboekt, maar het is toch jammer als ze van achter uit de zaal niet te zien zijn omdat ze op dezelfde hoogte als het publiek staan. Ook voor het publiek vooraan zal een deel van band verdwijnen, omdat het zicht belemmerd wordt door bijvoorbeeld zangeressen en blazers die vooraan staan.

Een podium hoeft echt niet hoog te zijn: 30 cm kan soms al genoeg zijn om de band echt goed zichtbaar te maken voor het gehele publiek. De ervaring leert daarnaast ook dat een podium of ander verhoging een enorme aantrekkingkracht heeft voor mensen die wel van een feestje houden.

Een kleine band past prima op een podium van 5 x 4 meter. Dit zijn tien podiumdelen van 2 x 1 meter. Voor een grotere bezetting zoals Superfly Partyband XL is minimaal 7 x 4 meter nodig. Aan weerszijden van het podium worden vaak de zaalluidsprekers geplaatst, net als een deel van de geluidstechniek.

Een podium is voor Superfly echt geslaagd als alle musici vanuit elke hoek te zien zijn. Dit betekent dat de zittende drummer wat hoger moet zitten dan de rest, en de gehele achterste rij muzikanten weer iets hoger moet komen dan de voorste rij, een soort trapsysteem dus. Samen met een opstap links en rechts en een nette afwerking van rondom zwart doek ziet het geheel er waanzinnig uit.

Alles heeft zijn prijs, ook een podium. Goede podiumdelen zijn zwaar en groot, wat betekent dat alleen het vervoer al een aardige kostenpost is, laat staan het opbouwen en netjes afwerken met doek rondom. Gelukkig zijn er naast bovenstaande voorbeelden van een ideaal podium genoeg middenwegen om de band toch op een spectaculaire manier zijn plek te geven. Superfly kan u adviseren om, indien nodig, met minimale middelen de aanblik van de band naar een hoger niveau te tillen.

Heeft u vragen die u niet beantwoord vindt onder onze ‘tips‘, neem danĀ contact met ons op.

Copyright A.Heinkens